Zakres obowiązków:
- Projektowanie i rozwój receptur kosmetyków,
- Prowadzenie prób technologicznych i wdrożeń produkcyjnych,
- Dobór i testowanie surowców, kontakt z dostawcami,
- Tworzenie dokumentacji: INCI, specyfikacje, instrukcje, opisy produktów,
- Wsparcie zespołów sprzedaży i marketingu w zakresie wiedzy produktowej,
- Nadzór nad zgodnością etykiet i dokumentacji z przepisami UE,
- Monitorowanie trendów i zmian w regulacjach prawnych.
- Wykształcenie wyższe chemiczne, biotechnologiczne lub pokrewne,
- Minimum 3 lata doświadczenia w pracy nad kosmetykami,
- Znajomość prawa kosmetycznego i procedur rejestracyjnych,
- Umiejętność pracy samodzielnej i projektowej,
- Znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie,
- Prawo jazdy kat. B, dobra znajomość MS Office.
- Udział w rozwoju nowoczesnych produktów dla rozpoznawalnej marki,
- Możliwość wdrażania własnych pomysłów i wpływu na finalny produkt,
- Elastyczną formę współpracy: etat, zlecenie lub B2B,
- Prywatną opiekę medyczną, kartę sportową i ubezpieczenie grupowe,
- Rabaty na produkty firmowe,
- Pracę w przyjaznej atmosferze w nowoczesnym biurze w Warszawie.
Podobne oferty
Specjalista ds. procesów biotechnologicznych
KleverLab Sp. z o.o.
mazowieckie / Warszawa, Targówek, blisko PKP Warszawa Zacisze-Wilno
Optymalizacja biosyntezy, fermentacji oraz prace z kulturami komórkowymi. Skalowanie procesów, kontrola jakości, prowadzenie dokumentacji. Wykształcenie kierunkowe, doświadczenie laboratoryjne, umiejętność pracy z dokumentacją. Znajomość biologii...
Biotechnolog
KleverLab Sp. z o.o.
mazowieckie / Warszawa, Targówek, blisko PKP Warszawa Zacisze-Wilno
Praca z kulturami komórkowymi pochodzenia bakteryjnego. Optymalizacja warunków biosyntezy, fermentacji, oczyszczania produktu docelowego. Prowadzenie dokumentacji procesowej i laboratoryjnej. Udział w skalowaniu procesu. Kontrola jakości produktu na wszystkich...
Specjalista ds. Biotechnologii
KleverLab Sp. z o.o.
mazowieckie / Warszawa, Targówek, blisko PKP Warszawa Zacisze-Wilno
Prace z kulturami komórkowymi i optymalizacja biosyntezy oraz fermentacji. Kontrola jakości na wszystkich etapach, skalowanie procesów, prowadzenie dokumentacji. Wykształcenie kierunkowe (biotechnologia, mikrobiologia, biochemia). Min. 1 rok doświadczenia w...