Dołącz do naszego Zespołu! Jako Technolog w Dziale R&D będziesz odpowiedzialny/a za rozwój nowych produktów, optymalizację procesów technologicznych bezpośrednio w zakładzie oraz wdrażania innowacyjnych rozwiązań.
Szukamy osoby, która będzie w stanie połączyć wiedzę laboratoryjną z praktyką na linii produkcyjnej, która rozumie produkt ’od ziarna po gotowy produkt’ i potrafi przełożyć koncepcje na realia produkcji.
- Opracowywanie i testowanie nowych receptur oraz modyfikowanie i doskonalenie istniejących produktów.
- Prowadzenie badań nad właściwościami surowców i gotowych wyrobów.
- Współpraca z zespołami produkcji, kontroli jakości i innymi w zakresie wdrażania nowych produktów oraz optymalizacji parametrów procesu.
- Współpraca z Działem Handlu w zakresie przygotowywania dokumentacji potrzebnej do składania ofert handlowych.
- Współpraca z Działami R&D kontrahentów spółki.
- Nadzór nad procesami technologicznymi bezpośrednio na linii produkcyjnej.
- Rozwiązywanie problemów technologicznych i wdrażanie działań korygujących.
- Prowadzenie prób technologicznych/produkcyjnych oraz analiza wyników.
- Monitorowanie trendów rynkowych i technologicznych w branży.
- Przygotowywanie raportów, analiz i dokumentacji technologicznej.
- Wykształcenie wyższe kierunkowe - technologia żywności, biotechnologia, towaroznawstwo, chemia spożywcza.
- Min. 3-letnie doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku w branży przetwórstwa zbóż lub pokrewnej.
- Bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie - minimum poziom B2.
- Znajomość procesów produkcji i parametrów jakościowych mąk.
- Umiejętność prowadzenia badań laboratoryjnych i analiz technologicznych oraz łączenie pracy koncepcyjnej z bezpośrednią pracą na produkcji.
- Zaangażowanie, kreatywność, umiejętność pracy w zespole, rzetelność.
- Stabilne zatrudnienie w firmie o silnej i ugruntowanej pozycji na rynku.
- Zatrudnienie w ramach umowy o pracę.
- Opiekę medyczną.
- Możliwość rozwoju zawodowego, udziału w szkoleniach i kursach.
- Udział w innowacyjnych projektach badawczo - rozwojowych oraz możliwość realnego wpływu na procesy produkcyjne.
- Przyjazną atmosferę pracy w zespole ekspertów.
Podobne oferty
Technik technologii żywności
Powiatowy Urząd Pracy w Oświęcimiu
małopolskie / Zator
Prowadzenie dokumentacji.Badania przechowalnicze - kontrola parametrów w czasie przechowywania - ocena organoleptyczna.Przyjęcia surowców - prowadzenie zapisów, kontrola dostaw maki, surowców zbożowych, folii.Badania surowców, wyrobów gotowych ocena...
Technik technologii żywności
Powiatowy Urząd Pracy w Łasku
łódzkie / Dobroń
wg programu stażu Wymagania konieczne: Wykształcenie: średnie ogólnokształcące Wymagania inne:
Młodszy technolog
STOKSON Spółka Jawna Henryk Stokłosa i Wspólnicy
śląskie / Piekary Śląskie
Opis stanowiska: Opracowywanie nowych receptur produktów, Przeprowadzanie prób laboratoryjnych i technologicznych oraz przygotowanie z nich raportów, Tworzenie specyfikacji produktowych, Tworzenie i uzupełnianie dokumentacji technologicznej, Bieżące...