- Opracowywanie i rozwijanie receptur dla nowych produktów, z uwzględnieniem aktualnych trendów rynkowych oraz wymagań jakościowych
- Optymalizacja istniejących procesów technologicznych i produkcyjnych w celu poprawy efektywności, jakości i minimalizacji kosztów
- Zarządzanie zespołem technologów, w tym planowanie pracy, rozwój kompetencji oraz nadzór nad realizacją zadań
- Współpraca z działem marketingu, zakupów, jakości i produkcji w celu zapewnienia ciągłości procesów produkcyjnych
- Analiza danych produkcyjnych i przygotowanie raportów dotyczących wydajności i efektywności operacyjnej
- Koordynacja współpracy z zewnętrznymi laboratoriami i producentami linii produkcyjnych
- Kwalifikacja i ocena dostawców, w tym analiza ich jakości dostarczanych materiałów oraz zgodności z obowiązującymi normami i wymaganiami firmy
- Minimum 5 lat doświadczenia na podobnym stanowisku w branży spożywczej
- Wyższe wykształcenie techniczne (preferowane kierunki: technologia żywności biotechnologia, inżynieria chemiczna lub pokrewne)
- Doświadczenie w zarządzaniu kilkuosobowym zespołem
- Znajomość trendów rynkowych i technologicznych
- Znajomość j. angielskiego na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację w mowie i piśmie
- Mile widziana znajomość technologii produkcji batonów, nadzień tłuszczowych, czekolad i polew
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę lub inną wybraną przez kandydata formę współpracy
- Atrakcyjne wynagrodzenie stałe
- Dodatkowy, klarowny system premiowy
- Pakiet relokacyjny (pokrycie kosztów miejsca zamieszkania blisko miejsca pracy)
- Służbowe narzędzia do pracy (laptop, telefon, samochód służbowy + karta paliwowa)
- Pakiet benefitów pozapłacowych: karta sportowa, prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie
- Dofinansowanie do nauki języków obcych
- Zniżki na produkty firmowe
- Możliwość awansu w strukturach firmy
- Bardzo duża autonomia działania
Podobne oferty
Młodszy Specjalista ds. Technologii i Rozwoju Produktu
NOWEL Sp. z o.o.
mazowieckie / Legionowo
Zakres obowiązków: Wypiek i opracowywanie dokumentacji dla pokazowych i kontrolnych prób produktów Współrealizacja nowych projektów w zakresie wdrażania technologii i produktów piekarniczych Współprowadzenie badań, działań zmierzających do rozwoju...
Technik technologii żywności
Powiatowy Urząd Pracy w Augustowie
podlaskie / Wysokie Mazowieckie
przygotowywanie półproduktów do gastronomicznej produkcji Wymagania konieczne: Wykształcenie: średnie ogólnokształcące Uprawnienia: KSIĄŻECZKA ZDROWIA DO CELÓW SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNYCH Wymagania inne: doświadczenie w pracy w gastronomii
Technolog ze znajomością prawa żywnościowego (K/M)
STOKSON Spółka Jawna Henryk Stokłosa i Wspólnicy
śląskie / Piekary Śląskie
Opis stanowiska: Opracowywanie nowych receptur oraz aktualizowanie obecnych, Przeprowadzanie prób laboratoryjnych, technologicznych i przygotowanie z nich raportów, Tworzenie specyfikacji produktowych, Tworzenie i uzupełnianie dokumentacji technologicznej,...